main logo
1819

Adevărul din spatele poveștii bărbatului găsit în bârlogul ursului

Presa din Rusia a prezentat cazul lui Alexandr, un bărbat din Siberia care a fost găsit de nişte câini de vânătoare în bârlogul unui urs care îl păstra drept „conservă” pentru când i s-ar fi făcut foame.

Adevărul din spatele poveștii bărbatului găsit în bârlogul ursului

Starea bărbatului era atât de jalnică încât a fost comparat cu o mumie, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Povestea senzațională a fost preluată de presa din toată lumea, dar până la urmă s-a dovedit că nu era adevărată, relatează The Independent.

Cazul a fost relatat inițial de site-ul EADaily, care nu a verificat informațiile și materialul video primit de la „o sursă”.

Alexei Demin, editorul EADaily, a povestit pentru The Independent că a primit clipul bărbatului de la o sursă, care l-a primit, la rândul său, de la „prieteni vânători". A decis să îl publice și nu a mai așteptat „detaliile” promise.

Echipa a fost extrem de mulțumită, pentru că povestea - neverificată cum era - a atras mai multe click-uri decât oricare altă știre publicată vreodată pe site. Subiectul s-a viralizat rapid și a trecut de granițele Rusiei.

Alexei Demin a recunoscut că a fost contactat de autorități, care i-au spus că un astfel de caz nu s-a înregistrat și l-a acuzat că a distribuit știri false.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării