main logo
519

Activistul rus care s-a împușcat cu un glonte fals, cercetat de poliție

Poliția din Moscova a deschis un dosar penal pentru huliganism pe numele activistului rus Pavel Krissevitch din cauza acțiunii pe care a organizat-o astăzi, 11 iunie, în Piața Roșie din Moscova.

Activistul rus care s-a împușcat cu un glonte fals, cercetat de polițieFoto: gazeta.ru

Protestând  împotriva represiunii politice, Pavel Krissevitch, s-a împușcat în cap dintr-un pistol R-411 cu un cartuș zgomot. În urma incidentului, bărbatul nu a primit nicio vătămare gravă a sănătății, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Polițiștii, în timp ce patrulau pe teritoriul din Piața Roșie din Moscova, au observat un cetățean care a tras mai multe focuri de aer dintr-o armă goală și a imitat-o pe a treia asupra sa”, se arată în comunicatul de presă. Krissevitch a fost dus la secția de poliție.

Cine este Pavel Krissevitch

În 2017, Pavel Krissevitch a devenit câștigătorul olimpiadei de televiziune „Inteligenți și Inteligente”, fiind admis la universitatea MGIMO (n.r. Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse). Un an mai târziu și-a retras documentele și a plecat la armată.

Pavel Krissevitch este, de asemenea, cunoscut pentru performanța sa în sprijinul prizonierilor politici. În noiembrie 2020, un tribunal din Moscova l-a condamnat la 15 zile de închisoare după ce acesta și-a făcut apariția în fața sediului Serviciilor de securitate din Rusia deghizat în Isus Hristos, simulând crucificarea, arătându-și sprijinul pentru prizonierii politici.

Îmbrăcat cu o pânză, cu brațele legate de o cruce, în timp ce acesta stătea cu picioarele pe un taburet, Pavel Krissevich a protestat față de justiția arbitrară a Rusiei, arătându-și sprijinul pentru prizonierii politici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării