116
0
Activiştii pentru climă vor lansa drone pe Aeroportul Heathrow din Londra
116
0

Activiştii britanici care militează împotriva modificărilor climatice au anunţat joi că vor lansa drone-jucărie pe Aeroportul Heathrow din Londra începând din 13 septembrie.

În cadrul unei acţiuni care va determina, cel mai probabil, menţinerea la sol a tuturor avioanelor, cu scopul de a presa guvernul Marii Britanii să adopte măsuri mai dure pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Grupul ecologist, intitulat "Heathrow Pause", a precizat că va lansa drone-jucărie în zonele restricţionate ale aeroportului, dar aflate în afara traseelor de zbor ale avioanelor. 

Reprezentanţii grupului consideră că această acţiune va determina conducerea aeroportului londonez să menţină la sol toate aparatele de zbor şi să amâne astfel toate cursele.

"Aceasta este o acţiune simbolică, folosim o portiţă legislativă şi sacrificiul participanţilor" pentru a atrage atenţia asupra celei mai grave şi mai urgente crize umanitare cu care ne-am confruntat vreodată", au declarat reprezentanţii grupului.

"Lipsa de acţiune a guvernului în ceea ce priveşte modificările climatice şi catastrofa care se profilează legată de expansiunea aeroportului nu ne dau de ales şi ne obligă să acţionăm", au adăugat ei.

Heathrow este cel mai mare aeroport din Europa.

O purtătoare de cuvânt de la Aeroportul Heathrow a refuzat să facă declaraţii pe această temă.

Activiştii de mediu din grupul "Heathrow Pause" au spus că dronele nu vor fi lansate la înălţimi care să depăşească nivelul capetelor călătorilor şi că vor transmite administratorilor aeroportului londonez o notificare prealabilă cu o oră înainte de debutul acţiunii. 

Citește și
article image
Cel mai aglomerat aeroport din lume, tranzitat de peste...
0
114
article image
Grecia: O femeie, arestată în aeroport cu sute de...
0
311
article image
Fostă amantă a regelui Juan Carlos, interogată la Londra
0
182
article image
Dodon: În Moldova ar trebui să fie deschise încă două...
0
286