main logo
540

Activist kazah, arestat pentru afișarea unei coli albe de hârtie

Poliția din Kazahstan l-a reținut pe un tânăr care stătea cu o coala alba de hârtie pentru a arăta cât de mult ”a crescut marasmul societății” în republică.

Activist kazah, arestat pentru afișarea unei coli albe de hârtie

Activistul a prezis că va fi reținut în ciuda lipsei de slogan și a avut dreptate. La scurt timp a apărut poliția care l-a reținut pentru manifestația inedită, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro.

Incidentul a avut loc pe 6 mai în piața numită Abai din orașul Uralsk, scrie ziarul „Uralskaia nedelia”.

„Vreau să arăt că sunt un simplu cetățean care nu participă la nicio manifestație, dar ei oricum mă vor reține, chiar dacă nu am nimic scris pe afiș și nici nu strig sloganuri. Asta pentru că tu și cu mine trăim într-un Kazahstan nedemocratic”, a explicat Aslan Sagutdinov, convins că în țara sa va fi ca „în Coreea de Nord”.

După nici 5 minute, activistul a fost reținut de poliție. După cum afirmă Sagutdinov, lipsa de sloganuri de pe afiș a creat oarecare confuzie în secția de poliție.

În aceeași zi, după interogatoriu, tânărul a fost eliberat. El a spus că aproximativ o jumătate de oră polițiștii iau cerut să scrie ceva pe afiș pentru a încheia un proces-verbal și „aproape ca s-au certat” între ei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării