Acord: Japonia va elimina taxele pentru vinurile din SUA
15 sep, 2019 13:52
246
0
Acord: Japonia va elimina taxele pentru vinurile din SUA
15 sep, 2019 13:52
246
0

Japonia va elimina tariful de 15% la importurile de vin din SUA în cinci până la şapte ani, pe baza unui acord comercial bilateral care se preconizează să fie semnat la sfârşitul lunii, anunţă publicaţia Nikkei.

Foto: antena1.ro

Acordul va reduce preţul vinului american în Japonia cu aproximativ 10%, ceea ce îl va avantaja în competiţia cu importurile europene şi va oferi consmatorilor mai multe opţiuni, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro

Vinul european se bucură deja de un statut non-tarifar obţinut printr-un pact economic Japonia-UE, care a intrat în vigoare în acest an.

Prim-ministrul japonez, Shinzo Abe şi preşedintele SUA, Donald Trump, au convenit asupra unui cadru general comercial la sfârşitul lunii august, cei doi lideri fiind aşteptaţi să încheie un acord formal la sfârşitul acestei luni, la finalul reuniunii Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York.

Acordul va reduce, de asemenea, treptat, tariful de 33,5% al Japoniei la carne de vită americană, la nivelul de 9% până în aprilie 2033.

Alături de carnea de vită şi carnea de porc, vinul este un produs de top în ceea ce priveşte exporturile Statelor Unite, iar comercianţii din Washington au cerut abrogarea tarifului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter