main logo
5307

Accident grav dimineața în Iaşi: Doi morţi și ac oprit la 140 km/h

Un nou accident grav a avut loc în această dimineață pe strazile din judetul Iasi. Cel puțin două persoane au murit, iar alte două persoane au fost rănite după un impact puternic la Bălţaţi.

Accident grav dimineața în Iaşi: Doi morţi și ac oprit la 140 km/hFoto: ziaruldeiasi.ro

În accident au fost implicate un VW Passat CC cu număr de Germania și un Opel Corsa, transmite Știri.md cu referire la ziaruldeiasi.ro.

Motorul din prima mașina a sărit la 20 de metri de locul impactului, potrivit unor martori. Acul vitezometrului de la Passat s-a oprit la 140 km/h, iar de la Opel la 130 km/h. Din primele informatii, soferul autoturismului VW, care este posibil sa fi fost sub influenta alcoolului, ar fi intrat pe contrasens.

Accidentul a avut loc în vârful pantei de la ieşirea din Bălţaţi. Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa se aflau în Opel.

Potrivit unor surse oficiale, apelul la 112 a fost făcut la 6.28 de către polițiștii din Târgu Frumos. Primele date ale agenților arată că șoferul de 33 de ani al unui Volkswagen Passat a depășit neregulamentar, având viteză foarte mare, și a lovit frontal un Opel Corsa în care se aflau doi adulți și un copil. Cei doi bărbați din Opel, care se aflau în față, au murit pe loc. Se pare că aceștia veneau la Iași, pentru a munci în construcții. Minorul de pe bancheta din spate a fost transportat în stare gravă la spital.

Șoferul vinovat de producerea accidentului a fost transportat la spital conștient. El este din comuna Moțca, județul Iași, și era băut. Alcoolemie în aerul expirat a fost de 0,55 mg/l.

Copilul a fost transportat la spitalul “Sf Maria”, iar şoferul de 33 de ani din Passat, care era singur în maşina, la “Sf. Spiridon”.

Şoferul care a produs accindentul se îndrepta dinspre Iaşi spre Tâgu Frumos şi avea permis de Germania.

Cei doi bărbaţi care şi-au pierdut viaţa erau din Roman (55 de ani – şoferul, 53 de ani – pasagerul din dreapta).

Copilul de 13 ani care a fost rănit se afla pe bancheta din spate a Opelului. El este din Năvodari. 

Poliţiştii încearcă să afle cum a ajuns adolescentul în judeţul Iaşi. Cel mai probabil, tânărul lucra în construcţii, alături de cei doi bărbaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării