main logo
668

Accident feroviar grav lângă Barcelona: Un mort și 100 de răniți

O persoană a murit și în jur de 100 au fost rănite, într-un accident feroviar care a avut loc la 50 de kilometri de Barcelona.

Accident feroviar grav lângă Barcelona: Un mort și 100 de răniți

Potrivit El Mundo, care citează Ministrul Administrației Teroitoriale, Dami Calvet, victima este mecanicul unuia dintre trenuri. În jur de 100 de persoane sunt rănite: trei în stare critică, 16 în stare gravă și 76 sunt tratați pentru răni minore, relatează Ştiri.md cu referire la stirileprotv.ro

„S-au spart ferestrele și am simțit că zbor”, a spus un pasager pentru canalul 3/24.

Ministrul de Interne și cel al Sănătății sunt în drum spre locul accidentului. Alte 50 de persoane care se aflau la bord și care nu au fost rănite sunt transportate cu autocarul la Manresa.

Premierul Pedro Sanchez le-a transms condoleanțe răniților, cât și familiei victimei.

Anterior, serviciile de urgență precizau că ar fi doar 8 răniți. Cele două trenuri regionale s-au ciocnit în serii, informează AFP, citat de Agerpres.

„Accident feroviar între San Vicente de Castellet şi Manresa. Serviciile de urgenţă medicale informează: o persoană decedată şi alte opt rănite″, au indicat serviciile de urgenţă pe contul lor de Twitter.

Cel puţin opt ambulanţe au fost mobilizate şi numărul de urgenţă a primit circa douăzeci de apeluri care alertează în legătură cu accidentul survenit pe o linie regională la circa 50 km nord-vest de Barcelona, precizează autorităţile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării