25 iun, 2019 14:47
317
0
Abecedare interactive, oferite gratis elevilor din clasele întâi
25 iun, 2019 14:47
317
0

Elevii care la toamnă vor merge în clasa întâi vor primi generații noi de manuale, inclusiv un abecedar interactiv. Abecedarul va fi distribuit în două exemplare, câte unul pentru fiecare semestru.

Foto: ipn.md

Ca și în anii precedenți, primul manual va rămâne în biblioteca elevului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Șeful Direcției învățământ general din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Valentin Crudu, a declarat pentru IPN că mai mulți experți au optat pentru acest tip de abecedar, chiar dacă e mai scump. 

Este un model promovat în mai multe state europene. Manualul poate fi folosit și în calitate de caiet, în care elevii își vor putea face notițe. 

Valentin Crudu spune că anul trecut a fost aprobat un curriculum nou pentru treapta primară și era și logic să fie revizuite și manualele, spune oficialul de la minister.  

Manuale noi vor primi în acest an și elevii din clasa a doua. O altă noutate este că modulul „Educație digitală”, introdus în septembrie 2018 pentru clasa I, ca parte a disciplinei „Educație Tehnologică”, va fi predat și în clasa a II-a, la solicitarea părinților.

Pentru elevii din clasele I-IX-a manualele sunt acordate gratuit, iar în cazul treptei liceale se achită taxe de închiriere.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter