main logo
1247

A rămas fără permis după ce și-a vopsit mașina în stilul unei ambulanțe

Magistrații din Rusia au avut de judecat un caz mai neobișnuit, fiind ”nevoiți” să-i explice unui șofer cum NU trebuie să-și vopsească automobilul.

A rămas fără permis după ce și-a vopsit mașina în stilul unei ambulanțeA rămas fără permis după ce și-a vopsit mașina în stilul unei ambulanțe

Într-un document de sinteză a practicii judiciare din 2018, Curtea Supremă din Rusia a explicat când un șofer poate fi privat de permis pentru vopsirea incorectă a mașinii, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

Potrivit documentului, un șofer rus a rămas fără permis pentru că conducea un automobil, vopsit în galben-aprins, pe suprafața căruia au fost aplicate dungi de culoarea roșie, dar și o inscripție cu vopsea albă ”Serviciul de urgență pentru metro”. Instanța a decis că acest mod de vopsire a amintește prea mult de o ambulanță și l-a privat pe șofer de dreptul de a mai conduce.

Cazul a ajuns până la instanța supremă, care a confirmat vopsirea ilegală a mașinii, fiind contrară Standardelor de Stat și în Regulamentului tehnic privind siguranța vehiculelor cu roți. ”Instanțele de judecată au făcut o concluzie corectă că schemele grafico-colore aplicate sunt similare până la confuzie cu schemele grafico-colore ale automobilelor serviciilor de urgență” a indicat instanța supremă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării