main logo
1569

A plecat cu 2 minute mai devreme de la muncă: Va înapoia 1.200 de dolari

Mai mulți angajați ai unei instituții publice din Japonia au fost penalizați pentru că au plecat de la birou cu două minute înainte de încheierea programului.

A plecat cu 2 minute mai devreme de la muncă: Va înapoia 1.200 de dolari

Este vorba despre salariați ai unui birou ce ține de Consiliul școlar al orașului Funabashi, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Aceștia au explicat că au plecat cu două minute înainte de ora 17:15, atunci când li se termina programul, ca să prindă autobuzul.

Dacă nu reușeau să ajungă în stație până la 17:17, trebuiau să aștepte încă o jumătate de oră până la sosirea următorului autobuz, au motivat oamenii.

Instituția a descoperit 316 cazuri în care salariații au plecat de la birou înainte de încheierea programului și le-au lăsat colegilor cardurile de prezență, să le ponteze la ora obișnuită de plecare.

Toate acestea s-au petrecut în perioada mai 2019 - ianuarie 2021.

O angajată în vârstă de 59 de ani care ar fi dat tonul plecărilor înainte de finalul programului a fost penalizată cu 10% din salariu, pe o perioadă de trei luni.

Instituția spune că va recupera astfel peste 1.200 de dolari pe care i-a plătit angajaților în perioada în care aceștia nu se aflau la muncă.

Alți angajați au scăpat doar cu un avertisment scris. Colegii lor, care i-au ajutat să ponteze cardurile la o oră falsă, au fost și ei penalizați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării