main logo
486

A murit ultimul exemplar de elefant african de la Grădina Zoologică din Giza

Naima, ultimul exemplar de elefant african de la Grădina Zoologică din Giza, în apropiere de Cairo, a murit în urma unei boli, a declarat marţi un responsabil al grădinii zoologice, relatează AFP.

A murit ultimul exemplar de elefant african de la Zoo din Giza

Decedată duminică la vârsta de 40 de ani, femela elefant a fost principala atracţie a grădinii zoologice timp de câteva decenii, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

„S-a îmbolnăvit duminică în jurul orei 07:00 şi s-au depus toate eforturile pentru a-i acorda îngrijiri medicale până după-amiază”, a declarat Mohamed Rajai, şeful departamentului de conservare a faunei.

„Cei mai buni veterinari însoţiţi de experţi au fost trimişi să-i ofere un tratament adecvat, însă nu a reacţionat la medicamente”, a spus el.

Raportul medical „a arătat că un cheag de sânge a ajuns la inim”, a adăugat el.

Naima a ajuns la Grădina Zoologică din Giza când avea patru ani, în 1983. Foarte populară în rândul locuitorilor din megalopolisul Cairo, ea a devenit cunoscută mai multor generaţii de egipteni care au venit să o vadă în timpul plimbărilor în familie.

Grădina Zoologică din Giza s-a deschis în 1891, ca parte a unui proiect lansat la momentul deschiderii canalului Suez în 1869.

Considerată cea mai veche grădină zoologică din Africa, ea se întinde pe 34 de hectare unde se află specii rare de plante importate din diverse zone ale globului.

Elefantul african este catalogat drept „vulnerabil” de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării