main logo
880

A murit după ce a pierdut tot sângele din corp pe masa de operație

O femeie de 62 de ani din Statele Unite a murit pe masa de operație, din cauza unei erori a medicilor.

A murit după ce a pierdut tot sângele din corp pe masa de operațieFoto: shutterstock.com

Astfel, pacienta a pierdut tot sângele din corp, care i s-a scurs într-un coș de gunoi, din cauză că medicii au uitat să închidă un furtun prin care trebuia să primească o transfuzie, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Incidentul a avut loc în iulie 2018, la Spitalul Sf. Mark din Millcreek, Utah.

Ca urmare a acestei tragedii, familia a dat în judecată familia. Ei spun că Dr. Shreekanth Karwande și Dr. David Affleck sunt de vină că au părăsit sala de operație, imediat după intervenția chirurgicală, și nu au verificat dacă totul este în regulă cu pacienta.

Furtunul cu pricina fusese introdus într-o venă înainte de operația pe inimă, în timpul căreia medicii au îndepărtat un dispozitiv care îi provoca femeii o reacție alergică.

Imediat după intervenție, inima lui Donnamay Brockbank a început să funcționeze din nou, însă în loc să circule prin corp, sângele s-a scurs prin furtun în coșul de gunoi.

Primul care a observat că starea femeii se agrava a fost anestezistul Kyle Enslin, care i-a chemat pe medici în ajutor, însă aceștia au ajuns prea târziu, se precizeazâ în plângerea depusă de familie. 

Doctorii au încercat, chiar, să îi facă transfuzie și să o resusciteze, dar nici atunci nu au realizat eroarea comisă.

De aceea, familia dorește ca cei responsabili să fie trași la răspundere.

„Mama avea multe calități. Cel mai important – iubirea pentru alții. Era atât de blândă, de generoasă”, a declarat Brad, fiul său de 38 de ani.

Ca urmare a tragediei, reprezentanții spitalului Sf. Mark au transmis că după tragedie au reevaluat procedurile pe care spitalul le urmează. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării