main logo
621

A fost decis. Ce oraș va găzdui ediția din 2019 a Eurovisionului

Cea de-a 64-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura pe 18 mai 2019 la Tel Aviv, a anunţat miercuri Uniunea Europeană a Radiodifuziunii.

A fost decis. Ce oraș va găzdui ediția din 2019 a Eurovisionului

Cele două semifinale ale competiţiei vor avea loc pe 14 şi 16 mai, iar marea finală pe 18 mai, la Tel Aviv, al doilea oraş al Israelului, ţara care a câştigat ediţia de anul trecut a concursului de la Lisabona, cu cântecul 'Toy' interpretat de Netta Barzilai, relatează Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Pe lângă Tel Aviv, Israel a propus alte două oraşe pentru concurs: Eilat şi Ierusalim.

Ierusalim a mai găzduit ediţiile concursului din 1979 şi 1999.

Supervizorul executiv al Eurovision, Jon Ola Sand, citat în comunicatul difuzat de EBU, calificase cele trei propuneri drept "exemplare".

"Până la urmă am decis că Tel Aviv oferă cea mai bună instalaţie pentru cel mai mare eveniment muzical live din lume", a precizat el, declarându-se mulţumit că va duce festivalul într-un "nou oraş", care îl va găzdui în premieră.

Evenimentul se va desfăşura la centrul de convenţii internaţional Expo Tel Aviv.

Frank-Dieter Freiling, preşedintele comitetului director al Concursului Muzical Eurovision, organismul responsabil cu alegerea locaţiei, a declarat că speră "să primească săptămâna aceasta garanţii" de la guvernul israelian "în ce priveşte securitatea (şi) accesul tuturor celor care doresc să participe".

Se aşteaptă, de asemenea, ca executivul israelian să garanteze libertatea de expresie şi să asigure că "concursul nu va avea o natură politică", a precizat Frank-Dieter Freiling.

"Aceste garanţii sunt indispensabile pentru a progresa în planificarea evenimentului şi pentru a menţine valorile diversităţii şi inclusivităţii concursului", a adăugat el. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării