main logo
783

A câștigat 21 milioane de dolari pentru că a refuzat să lucreze duminica

O femeie care spală vase la un hotel din Miami, forțată să lucreze în zilele de duminică, a primit 21 de milioane de dolari, după ce și-a dat angajatorul în judecată.

A câștigat 21 milioane de dolari pentru că a refuzat să lucreze duminicaA caștigat 21 milioane de dolari pentru că a refuzat să lucreze duminica

Un tribunal american i-a dat câştig de cauză unei femei, angajată a unui hotel din Miami, unde spăla vase, după ce angajatorul i-a încălcat drepturile religioase obligând-o să lucreze duminica iar în final a şi concediat-o. Femeia, pe nume Marie Jean Pierre, trebuie să primească în total daune de 21,5 milioane de dolari, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Tribunalul din Miami a constat că aceasta trebuia să primească 35.000 de dolari pentru salariile pe care nu le-a obţinut şi 500.000 de dolari pentru traume emoţionale şi psihice.

Femeia, în vârstă de 60 de ani, este mamă a şase copii şi membră a unei biserici catolice, care îi ajută pe cei săraci.

Avocatul acesteia a declarat că Marie Jean Pierre a spus la momentul angajării că nu poate lucra duminica din cauza convingerilor sale religioase. La început angajatorul a fost de acord, însă pe parcurs, femeia a fost obligată să muncească şi în zilele de duminică.

″Îl iubesc pe Dumnezeu, nu lucrez duminica, pentru că duminica îl sărbătoresc pe Dumnezeu”, a declarat Pierre pentru NBC Miami.

În anul 2009, femeia susţine că şeful ei i-a spus că trebuie să lucreze şi duminica, însă femeia a refuza. În 2015, Marie Jean Pierre a fost obligată să lucreze în zilele de duminică.

Un an mai târziu, femeia a fost concediată pentru comportament neadecvat şi absenţa nemotivată la locul de muncă.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al hotelului a declarat că situaţia nu va rămâne aşa, pentru că vor face apel în intanţă.

“Intenţionăm să facem apel şi să demonstrăm că Conrad Miami a fost şi va rămâne un loc primitor pentru toţi oaspeţii şi angajaţii. ”În timpul celor zece ani în care doamna Pierre a lucrat la noi, au fost făcute mai multe concesii pentru a se adapta”, a spus purtătorul de cuvânt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării