main logo
364

600 de milioane de dolari din bacșiș într-un an pentru șoferii Uber

Șoferii Uber din Statele Unite și Canada au beneficiat pe parcursul ultimului an de bacșișuri în valoare totală de peste 600 de milioane de dolari.

600 de milioane de dolari din bacșiș într-un an pentru șoferii Uber

Funcția Uber Tips a fost lansată în urmă cu an, iar în primele două luni au fost acordate bacșișuri în valoare de 50 de milioane de dolari. Clienții Uber din Statele Unite și Canada au devenit mai generoși în ultima jumătate de an, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Dacă până la finele anului trecut bacșișurile însumau 200 de milioane de dolari, în ultimele șase luni această sumă s-a dublat.

Lyft, competitorul Uber care operează deocamdată doar în Statele Unite și Canada și în care a investit Alphabet, compania-mamă a Google, anunța în luna aprilie că șoferii săi au obținut bacșișuri totale de jumătate de miliard.

Posibilitatea recompensării suplimentare a șoferilor a fost introdusă de Uber și în România, la finele anului trecut. Ultima estimare, care datează din luna februarie, arăta că un șofer din București câștigă într-o lună 70 de lei din bacșiș. Suma medie a bacșișului pe o cursă era de 3,6 lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării