main logo
460

40 de teroriști ISIS,cu pașaport german, capturați în Siria

Aproximativ 40 de luptători ai grupării Stat Islamic care au paşaport german se află sub controlul kurzilor în Siria, au anunțat, marți, autorităţile germane. Indivizii respectivi au fie doar cetăţenie germană, fie dublă cetăţenie.

40 de teroriști ISIS cu pașaport german, capturați în Siria

Autorităţile nu deţin în prezent informaţii precise despre datele personale şi domiciliile lor, iar numărul persoanelor cu paşaport german aflate în această situaţie ar putea creşte, transmite Ştiri.md cu referire la stirileprotv.ro

Conform unor surse citate de dpa, autorităţile germane şi-au îndreptat atenţia spre aproximativ 100 de indivizi cu legături cu Statul Islamic, printre care femei şi zeci de copii. Identitatea a circa 60 de persoane este în mare parte lămurită, chiar dacă nu este complet sigură.

Germania a emis mandate de arestare împotriva a 18 din cei 40 de membri identificaţi ai Statului Islamic care sunt deţinuţi în zone controlate de kurzi.

Majoritatea informaţiilor despre aceştia provin de la serviciile germane de informaţii, conform surselor citate de dpa.

Preşedintele american Donald Trump le-a cerut sâmbătă statelor europene să repatrieze şi să trimită în judecată peste 800 de luptători străini aflaţi în detenţie în Siria. În caz contrar, a avertizat Trump - care intenţionează să retragă trupele americane din Siria -, SUA vor fi obligate să-i pună în libertate pe aceşti luptători. Ei nu se află în custodia armatei americane, ci sub controlul kurzilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării