main logo
359

40 de persoane aflate pe un vas de croazieră norvegian, confirmate cu COVID-19

Cel puțin 40 de pasageri și membri ai echipajului unui vas de croazieră norvegian au fost testați pozitiv cu COVID-19, spun oficiali citați de BBC.

40 de persoane aflate pe un vas de croazieră, confirmate cu COVID-19Foto: Profimedia

Sute de ați pasageri care s-au aflat la bordul MS Roald Amundsen se află acum în carantină și așteaptă rezultatele testelor, a anunțat compania care deține vasul, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Vasul a fost andocat în portul Tromso, în nordul Norvegiei vineri, iar firma care îl deține a anunțat că suspendă toate expedițiile.

Patru dintre membrii echipajului au fost internați în spital, vineri, cu simptome de coronavirus, la puțin timp după ce vasul a poposit la Tromso. 

Mai târziu, toți au primit rezultate pozitive la testele pentru COVID-19.

Alți 32 din 158 de membri ai echipajului au fost și ei confirmați cu coronavirus, au arătat rezultatele testelor. Pasagerii au fost și ei, ulterior, contactați și li s-a solicitat să intre în autoizolare, spun oficialii sanitari norvegieni. 

Dintre pasageri, cinci au fost confirmați cu infecție COVID-19, iar 387 s-au aflat, în total, la bordul navei.

Un oficial norvegian spune că se așteaptă ca alte noi cazuri de infectare să apară în legătură cu persoanele de la bordul navei. MS Roald Amundsen s-a aflat într-un voiaj spre Svalbard în Marea Arctică și ar fi trebuit să viziteze mai multe orașe-port din Anglia și Scoția în luna septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării