main logo
383

4.000 de angajați ai MAI vor asigura ordinea publică de Paști

4.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor forma echipe mobile specializate în toate zonele din țară, preponderent în cele cu un număr mare al populației, pentru asigurarea ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale.

4.000 de angajați ai MAI vor asigura ordinea publică de Paști

Dintre aceștia trei mii vor fi angajați ai Inspectoratului  General al Poliției, iar o mie vor fi angajați ai Inspectoratului Național de Carabinieri. Despre aceasta au comunicat reprezentații forțelor de ordine în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Un număr impunător de carabinieri vor asigura aducerea în siguranță a focului haric, de la aterizarea aeronavei în care se află delegația Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, până la Catedrala Mitropolitană Nașterea Domnului din Chișinău”, a comunicat șeful direcției managementul operațional al Inspectoratului General de Carabinieri, Dumitru Scurtu.

Potrivit polițiștilor, în perioada sărbătorilor pascale, poliția va asigura în prejma lăcașurilor sfinte minim doi angajați care vor supraveghea ordinea publică.

„În adiacentul Catedralei vor fi amenajate anumite locuri de parcare unde cetățenii veniți la slujba de înviere vor putea să-și lase automobilele în siguranță. De asemenea, pe strada Gavriil Bănulescu-Bodoni, în perimetrul Bulevardului Ștefan cel Mare și strada Columna va fi restricționată parcarea automobilelor particulare”, a declarat Șeful Serviciului „InfoTrafic” al Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Pavel Apostol.

Totodată, reprezentanții INP vor fi prezenți pe străzile de ieșire din Chișinău, unde vor dirija circulația mijloacelor de transport și vor asigura fluidizarea traficului rutier.

În anul 2018, în perioada sărbătorilor pascale pe întreg teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate mai multe accidente rutiere soldate cu 13 persoane decedate și 40 traumatizate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării