main logo
598

300 de milioane de euro pentru construcția podulului peste Dunăre

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDER) va aloca 363,3 milioane de euro pentru construcţia unui pod peste Dunăre, în orașul Brăila din sud-estul României.

300 de milioane de euro pentru construcția podulului peste Dunăre Foto: digi24.ro

Proiectul preconizează să îmbunătățească calitatea vieții în regiune și să înlesnească relațiile cu Republica Moldova și Ucraina, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Potrivit comisarului european pentru vecinătate și negocieri privind extinderea, Johannes Hahn, „acest proiect finanţat de UE va îmbunătăţi în mod clar calitatea vieţii în regiune, graţie unor deplasări rutiere mai scurte şi mai sigure. Prin facilitarea legăturilor cu Republica Moldova şi Ucraina, acest proiect de coeziune va contribui de asemenea la intensificarea relaţiilor dintre UE şi ţările vecine”

Proiectul face parte din reţeaua transeuropeană de transport şi va îmbunătăţi legăturile între nordul României, oraşul Tulcea, Delta Dunării şi portul Constanţa din sudul ţării. În prezent, legătura dintre cele două zone nu se poate face decât pe la podul Giurgeni - Vadu Oii (88 kilometri sud de Brăila) sau cu feribotul de la Brăila şi Galaţi. În mod frecvent, traversarea Dunării cu feribotul este oprită în timpul iernii şi primăverii din cauza gheţii, a ceţii sau a furtunilor.

Noul pod va oferi o alternativă mai rapidă, durata unei călătorii fiind redusă cu aproximativ 50 de minute. Proiectul ar urma să se finalizeze până la sfârşitul anului 2023.intre UE şi ţările vecine".

Noul pod va oferi o alternativă mai rapidă, durata unei călătorii fiind redusă cu aproximativ 50 de minute. Proiectul ar urma să se finalizeze până la sfârşitul anului 2023.

Premiera României, Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) au fost alocate fonduri europene pentru podul de la Brăila - Tulcea şi pentru reţeaua de ape uzate Cluj - Sălaj. Informaţia a fost confirmată sâmbătă şi de ministra Fondurilor Europene a României, Roxana Mînzatu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării