main logo
477

30 de milioane de oameni din Statele Unite au la robinet apă contaminată

Apa de la robinet nu este potabilă pentru 30 de milioane de americani din nord-estul SUA. Are un nivel prea ridicat de plumb.

30 de milioane de oameni din Statele Unite au la robinet apă contaminatăFoto: nrdc.org

Situația este gravă în statul New Jersey unde autoritățile au început să distribuie apă îmbuteliată după ce filtrele oferite gratuit s-au dovedit ineficiente, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Zeci de mii de locuitori din Newark, cel mai mare oraș din statul New Jersey, aleargă după apă. Baxuri cu sticle au fost oferite de autorități după ce s-a constatat că apa de la robinete este contaminată cu plumb.

38 de mii de filtre instalate gratuit de autorități s-au dovedit ineficiente în a curăța apa de impurități.

Potrivit unei organizații de mediu care a dat în judecată statul New Jersey, 30 de milione de americani beau apă cu plumb, iar în cazul a 5,5 milioane nivelul este de trei ori peste limitele maxime admise.

Plumbul a ajuns în apa de la țevile foarte vechi și care așteaptă de decenii să fie înlocuite, mai ales în cartierele sărace. Primarul din Newark vorbește despre o investiție de 70 de milioane de dolari și a cerut ajutor președintelui Trump.

Este a doua criză de apă contaminată cu plumb după cea din Flint Michigan izbucnită în 2014 când 100 de mii de oameni au fost expuși și 12 au murit de boala legionarului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării