14 iun, 2019 08:06
469
1

2 generali de poliție, concediați la Moscova, din cauza înscenării unei anchete

14 iun, 2019 08:06
469
1

Doi generali de poliție au fost concediați, la Moscova, chiar de președintele rus Vladimir Putin, din cauza anchetei de trafic de droguri contra jurnalistului Ivan Golunov, arestat la 6 iunie și pus în libertate pe 11 iunie, după ce dosarul penal pe numele său a fost anulat.

2 generali de poliție, concediați la Moscova, din cauza înscenării unei ancheteFoto: anticoruptie.md

Arestarea jurnalistului de investigație a generat un val de solidaritate fără precedent din partea presei din Rusia, dar și pe plan internațional, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

Serviciul de presă al Kremlinului, citat de presa din Rusia, spune că Putin l-a concediat pe general-maiorul Iuri Deviatkin din funcția de șef al direcției de control al drogurilor din Moscova și pe general-maiorul Andrei Pucikov, șeful poliției din regiunea administrativă vestică a capitalei ruse. 

Aceasta, după ce ministrul rus de Interne a anunțat că dosarul penal pornit împotriva ziaristului Golunov a fost retras din lipsă de probe. 

Golunov și avocații săi au declarat că drogurilor i-au fost strecurate de către reprezentanți ai poliției, în mod intenționat, ca să-l compromită, iar dosarul penal - fabricat.  

Arestarea lui Golunov a fost interpretată de breaslă ca o încercare de a-l reduce la tăcere şi a-i opri investigaţiile privind corupţia în rândul oficialilor de rang înalt, iar renunțarea la acuzați  - drept developarea înscenări dosarului împotriva jurnalistului.  

În timpul detenției, jurnalistul de 36 de ani s-a ales cu o coastă ruptă, comoție cerebrală și vânătăi. Jurnalistul de 36 de ani a fost arestat pe 6 iunie și acuzat de trafic de droguri. 

Chiar dacă Golunov a fost pus  în libertate, jurnaliștii ruși au desfășurat pe 12 iunie la Moscova un amplu marș de protest față de metodele cu care autoritățile ruse încearcă să-i reducă la tăcere. 

Presa internațională scrie că poliția a arestat peste 400 de persoane,printre care și jurnaliști, care purtau placarde cu mesaje în susținerea lui Golunov.    

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter