main logo
406

2.000 de mame protestează în Mexic după dispariția unor copii

Aproximativ 2.000 de mame au ieşit în stradă în Ciudad de Mexico vineri, cu ocazia Zilei Mamei în ţară, pentru a protesta faţă de dispariţia unor copii sau membri de familie ai lor.

2.000 de mame protestează în Mexic după dispariția unor copii

Protestatarele au trecut pe lângă Monumentul Mamei strigând sloganuri precum „Copile, ascultă, mama ta luptă pentru tine şi 'Ce dorim noi ? ' Justiţie”, transmite Știri.md cu referire la radiochisinau.md.

„Nu avem ce să sărbătorim astăzi”, declara una dintre manifestante, Elsa Maldonado, venită din statul Tamaulipas (nord-est).

Aproximativ 40.000 de persoane sunt date dispărute în Mexic. Violenţele dintre bandele infracţionale organizate şi guvern sunt în mod larg puse în cauză pentru aceste dispariţii.

Cu toate că guvernul mexican a promis milioane de dolari pentru a investiga ce s-a întâmplat cu persoanele date dispărute, manifestantele s-au plâns în legătură cu lipsa de sprijin.

„Guvernul nu ne ajută”, a declarat Leonor Munoza Aguirre din statul Sinaloa (vest), ai cărei fraţi sunt daţi dispăruţi de patru ani. „Căutăm cu mâinile goale rămăşiţele pământeşti ale rudelor noastre”, a afirmat ea.

Peste 1.000 de gropi cu oseminte au fost deja descoperite,

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării