main logo
1089

120.000 de euro pentru zborul de lux al lui Dodon. Reacția Preşedinţiei

Președintele Igor Dodon ar fi zburat la Sankt-Petersburg cu o aeronavă privată de lux a unei companii rusești de aviație. Cursa privată ar fi costat 120 de mii de euro.

120.000 de euro pentru zborul de lux al lui Dodon. Reacția Preşedinţiei

Cel puțin, asta susține portalul Omega, care face trimitere la surse din cadrul serviciului de pază al președintelui. Responsabilii de la Președinție spun că Igor Dodon nu a cheltuit niciun bănuț pentru transport și că aeronava a fost închiriată de delegația rusească, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

Conform datelor de pe platforma flightradar24.com, miercuri, la Chișinău a fost înregistrată o singură cursă charter spre Sankt-Petersburg. Este vorba despre un Bombardier Challenger 850 al companiei Sirius Aero, care a aterizat la Chișinău încă marți, 22 mai. Având restricția de a survola spațiul aerian al Ucrainei, avionul rusesc a zburat prin România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia.

Parcarea aeronavei și zborul pe cursa Moscova - Chișinău - Sankt-Petersburg - Chișinău - Moscova ar costa peste 120 de mii de euro.

Potrivit Ştiri.md consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a scris însă într-o postare că administrația prezidențială nu a alocat și nici nu a cheltuit mijloace financiare, ci, din contra, a economisit, neachitând cheltuielile de transport.

Maxim Lebedinschi a menționat că „Igor Dodon se deplasează întotdeauna, în toate vizitele sale în străinătate, de lucru sau oficiale, folosind cursele obișnuite de avion și nu beneficiază de posibilitatea de a procura biletele pentru business class, prevăzută de lege pentru înalții demnitari”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării