15 februarie, 15:50
730
0
10 luni de la dispariţia Luizei: Sute de oameni protestează la Caracal
15 februarie, 15:50
730
0

Peste 100 de oameni participă, sâmbătă, la un protest faţă de modul în care s-a intervenit în cazul răpirii Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu.

Protestatarii au refăcut drumul de la locul unde Luiza a fost luată la ocazie acum 10 luni până la casa lui Gheorghe Dincă, numindu-l „Drumul Iadului”, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Peste 100 de oameni participă la protestul care a început în faţa Poliţiei din Caracal. Aici, oamenii, care au venit cu tablouri ale celor două fete dispărute, au strigat „Alexandra a sunat, nu ai acţionat”.

Printre protestatari este mama Alexandrei Măceşanu şi fiica cea mică, împreună cu Alexandru Cumpănaşu, dar şi mama şi bunicii Luizei Melencu.

Protestatarii au mers în marş la clubul de noapte unde au avut loc descinderi săptămâna trecută şi unde mai multe fete minore erau obligate să se prostitueze. Clădirea în care funcţiona barul de noapte era închiriată de la Primăria oraşului şi era foarte aproape de Poliţia Caracal.

Oamenii au mai avut o oprire la locul unde Luiza Melencu a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă în data de 14 aprilie, în urmă cu 10 luni şi apoi au refăcut traseul până la casa bărbatului, care a mărturisit că le-a răpit pe Luiza şi Alexandra, apoi le-a ucis. Protestatarii au numit acest drum „Drumul Iadului”.

„De fiecare dată când trecem pe aici avem sentimente neplăcute. E o durere în sufletul nostru. De aici Luiza a plecat (...) Dacă aş fi capabil, ziua de 14 aş scoate-o din calendar”, a spus bunicul Luizei, care a cerut şi demisia primarului oraşului Caracal.

În faţa Primăriei Caracal, protestatarii au strigat „Demisia”.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimişi în judecată în data de 15 ianuarie, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Şi cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată şi violată.

El este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, acesta a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. 

Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter