11 dec, 2019 17:30
14 451
0

Yadran-Oil: Șefii nu erau în avionul aterizat cu probleme la Chișinău

11 dec, 2019 17:30
14 451
0

Un avion privat de model Gulfstream G-280, care a decolat din Varșovia, în după-amiaza zilei de ieri, duminică, 8 decembrie, a creat stare de alertă maximă pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a avut probleme tehnice înainte de aterizare.

Yadran-Oil: Șefii nu erau în avionul aterizat cu probleme la Chișinău

Sursele Deschide.MD de la Aeroportul Internațional Chișinău ne-au comunicat că cele patru persoane care se aflau la bordul aeronavei, sunt doi piloți și doi bussinesmani, unul dintre ei fiind și deputat local din Republica Tatarstan (Federația Rusă).

Cei doi bussinesmani, care se aflau în avionul buclucaș, s-au dovedit capii companiei petroliere YADRAN-OIL GROUP. Este vorba despre Aleksander Nitsenko, membru al consiliului de dicrectori al companiei, dar și Irek Salikhov, președintele consiliului de directori al YADRAN-OIL GROUP.

Salikhov este și deputat local al unei regiuni din Tatarstan, iar în 2015 a fost numit coordonatorul proiectului federal „Ecologia Rusiei” al partidului lui Vladimir Putin, „Edinaia Rossia”.

Presa din Tatarstan scrie că Salikhov este și membru al Comisiei de Stat a Republicii Tatarstan privind monitorizarea implementării programului de stat al Federației Ruse „Oferirea de locuințe și utilități accesibile și confortabile pentru cetățenii Federației Ruse”.

Totodată, este de menționat că YADRAN-OIL GROUP figurează ca fiind una dintre cele mai mari companii petroliere din Rusia. Conform datelor din 2017, veniturile grupului s-au ridicat la 16 miliarde de ruble, iar costul acțiunilor este de peste 685 de milioane de ruble. 

Sursele noastre ne-au mai spus că în aeronava care a aterizat pe aeroportul de la Chișinău, urmau să se urce încă patru persoane, iar ulterior să decoleze spre orașul Kazani, din Tatarstan, însă din cauza defecțiunilor tehnice, Gulfstream-ul încă rămâne la sol.

Pe de altă parte, serviciul de presă al companiei „Yadran Group” a infirmat informația publicată pe site-ul Deschide.MD că la bordul avionului privat Gulfstream G-280 care a avut o aterizare cu probleme în seara zilei de 8 decembrie pe Aeroportul Internațional Chișinău se aflau două persoane din conducerea „Yadran Group” - Irek Salikhov și Aleksander Nitsenko.

Redacția l-a telefonat pe responsabilul de presă al companiei, Evgheni Gorelov, acesta însă a refuzat nici să infirme nici să confirme faptul că cei doi capi ai „Yadran-Oil” s-au aflat în Republica Moldova, și nici dacă cei doi au vreo legătură cu acea aeronavă. Reprezentantul a putut să ne confirme doar faptul că cei doi - Salikhov și Nitsenko - nu se aflau la bordul aeronavei.

Amintim că aeronava a făcut mai multe cercuri deasupra Chișinăului, pentru a consuma combustibilul, după ce înainte de aterizare, piloți au raportat că s-au deschis clapetele de frânare de la aripi. Ulterior, aeronava a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter