main logo
10306

Voluntară care încălța copii, alungată de la grădiniță: Ia-ți korobșile și ieși

Doina Cernavca, o voluntară din R. Moldova a fost alungată de pe teritoriul unei grănițe unde venise să ofere încălțăminte pentru copii nevoiași.

Voluntară care încălța copii, alungată de la grădiniță: Ia-ți korobșileColaj: știri.md

Despre incidentul neplăcut voluntara a relatat pe o rețea de socializare, însă nu a menționat în ce localitate s-a întâmplat totul, transmite Știri.md.

"Vă supărați că e pandemie și nu putem merge în cluburi, sau că e pandemie și nu lucrează Patria? 

Poftim, în 10 luni de pandemie în sfârșit am întâlnit cel mai corect funcționar public. E pandemie și nu e voie de donat încălțăminte nouă la copiii săraci, în mare parte copii romi, care vin în caloși sau adidași la grădiniță. 

După ce am încălțat copiii, doamna directoare de grădiniță i-a descălțat și a trimis o educatoare să ne aducă papuceii înapoi la poartă. Nici nu-mi imaginez ce e acum în sufletele copiilor... 

Ok, eu am încălcat regula pandemiei. Cu mască și respectând distanța, am intrat în holul grădiniței. Dar, la -16, nu pot să scot copiii de 4 ani afară ca să probeze cizmele. 

În 6 ani de campanie "Încalță un copil pentru iarnă", prima dată mi s-a urlat "Ți-ai luat korobșile și ai ieșit di pi teritoriu grădiniței." 

Și pentru prima dată ne întoarcem în oraș cu "korobșile" pline cu papuci cu blană. Iar undeva într-un sat au rămas vreo 90 de copii în caloși sau cizme vechi, la -16... 

Mulțumim, Doamne, că de poimâine se încălzește afară! Mai încălzește și unele suflete, că tare multă răutate și rasism cade pe copiii nevinovați", a relatat tânăra.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării