main logo
1272

Virusul West Nile, mai aproape de Moldova. O femeie din Iași, infectată

O femeie de 62 de ani este internată în stare gravă la secţia de Anestezie Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a fost diagnosticată cu West Nile.

Virusul West Nile, mai aproape de Moldova. O femeie din Iași, infectată

Femeia de 62 de ani a fost internată în urmă cu câteva zile la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Potrivit medicilor, boala pentru care primeşte tratament de specialitate a avut o evoluţie bună, însă alte probleme medicale ale femeii au necesitat internarea în Terapie intensivă.

„Este primul caz de West Nile la Iaşi, este vorba despre o femeie de 62 de ani, cu comorbidităţi. Din cauza comorbidităţilor se află în terapie intensivă, şi nu din cauza gravităţii boli, boala a avut o evoluţie favorabilă. În momentul de faţă femeia este în terapie intensivă", a declarat Carmen Dobrovăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit managerului, femeia are boală cronică cardiacă şi suferă şi de obezitate, este din oraşul Iaşi şi le-a spus medicilor că nu a fost plecată la mare.

La nivel naţional, până în 14 august numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon ajunsese la opt, iar două dintre persoanele infectate au murit. Decesele s-au înregistrat în judeţele Călăraşi şi Buzău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării