main logo
12286

Violențe la Chișinău: Azeri și armeni, filmați cum se bat cu drapelele

Congresul Azerilor din Moldova a organizat astăzi un marş la Chişinău în semn de protest împotriva "provocării comise de forţele armate ale Armeniei în direcţia regiunii Tovuz a frontierei azero-armene".

Violențe la Chișinău: Azeri și armeni, filmați cum se bat cu drapeleleColaj: știri.md

În cadrul manifestației, mai mulți azeri și armeni au fost surprinși cum se bat cu drapele, transmite Știri.md.

Altercațiile au avut loc în fata ambasadei Armeniei la Chișinău.

Din imaginile publicate pe o rețea de socializare vedem că azerii și armenii se bat și încearcă să-și smulgă drapelele unii de la alții.

Prezenți la eveniment, carabinierii cu greu i-au despărțit pe manifestanți. 

Menționăm că într-un comunicat al Congresului Azerilor din Moldova se menţionează că la acţiune participă reprezentanţi ai comunităţii azere din Moldova, inclusiv studenţi azeri care studiază în Moldova.

Un conflict armat cu vechime s-a reluat de curând în Caucaz. Două foste republici sovietice, Armenia şi Azerbaidjan, care s-au războit pentru regiunea autonomă Nagorno-Karabakh, au deschis un nou front la frontiera comună. 

Provincia Tavush a fost atacată, după cum a spus ministrul de apărare de la Yerevan. Omologul lui de la Baku acuză Armenia că i-a bombardat poziţiile din regiune.

Conflictul recent are cauze încă neclare, pentru că părţile se acuză reciproc de agresiune. Luptele actuale s-au dus într-o zonă pe unde trece o importantă conductă, prin care se transportă petrol în Europa.

Menționăm că 7 soldați azeri, inclusiv un general de armată, și patru armeni au fost uciși pe 14 iulie, în a treia zi de conflict la graniță, conflict care a implicat schimburi lungi de focuri în ciuda apelurilor la nivel internațional pentru detensionarea situației.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării