main logo
709

Vameșii au confiscat un lot de pantofi care urmau să ajungă în piețe

Un cetățean al Republicii Moldova a fost reținut de către funcționarii vamali pentru tentativa de a introduce ilegal în țară articole de încălțăminte din piele.

Vameșii au confiscat un lot de pantofi care urmau să ajungă în piețe

Bărbatul, care transporta în regim de tranzit, conform actelor de însoțire, produse alimentare din Turcia în Belarus, a încercat să introducă ilegal și obiecte vestimentare cu scopul de a le comercializa, transmite Știri.md.

În rezultatul controlului fizic efectuat în habitaclul autocamionului, funcționarii vamali au depistat, în compartimentele laterale și sub banchetele din cabină, un lot de pantofi și botine de damă din piele. 

Ulterior, bărbatul a încercat să se eschiveze de la declararea mărfurilor pentru a evita achitarea drepturilor de import prevăzute de normele legale.

Atât mijlocul de transport, cât și marfa nedeclarată au fost reținute de subdiviziunile specializate ale Vămii, în vederea continuării cercetărilor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Având misiunea primordială de a asigura securitatea economică a țării, Serviciul Vamal își reiterează angajamentele de facilitare a comerțului transfrontalier pentru agenții economici conformi, fiind, totodată, fortificate și instrumentele de combatere a fraudelor vamale.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării