main logo
7520

Ușa Guvernului, spartă cu buzduganul. Protestul veteranilor: Demisia!

Protestul veteranilor de război din PMAN continuă deja de două ore. Veteranii războiului de pe Nistru scandează „Demisia la toți trădătorii”, în contextul declarației ministrului de Externe Aureliu Ciocoi care a declarat că în 1992, Rusia a intervenit pentru a opri vărsările de sânge.

Ușa Guvernului, spartă cu buzduganul. Protestul veteranilor: Demisia!Colaj: Știri.md

S-a dat citire unei declarații cu o serie de cerințe, în special, ce vizează retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md

În momentul în care voiau să depună petiția în adresa Guvernului, oamenii legii au încercat să-i oprească pe protestatari. 

Pe unul dintre ei i-a enervat asta. Avea un buzdugan în mână cu care a spart ușa de sticlă a Casei Guvernului.

Ulterior, la intrarea în Guvern, protestatarii au strigat Demisia! și Dodon la pușcărie!

Totodată, de pe scena din PMAN, mai mulți vorbitori au cerut demisia Guvernului Chicu, a lui Igor Dodon și a actualului Parlament. Veteranii au cerut facilități, sporuri bănești și un departament care să le protejeze interesele, potrivit Agora.md.

Iată câteva declarații care au răsunat de pe scenă:

„Dodon e trădător de țară, a pus flori la cazacii ruși în Transnistria. El e trădător de țară, să se ducă la P. 13. El e Iuda”. 

„Cerem respect, onoare și grijă de veterani. În această perioadă grea, când autoritățile sunt străine intereselor naționale și grijilor veteranilor, rog să ne mobilizăm să facem ordine din țară”.

„Noi pentru ce am luptat? Ca ei să-și mărească salariile cu 4.000 de lei? În toate țările, veteranii stau în fruntea societății, suntem sătui de ONG-uri care nu rezolvă nimic pentru noi. Am cerut un departament care să aibă grijă de noi, să ne facem viața mai ușoară”.

„Președintele nostru, care are aparat foto de mii de lei, costum sportiv de mii de euro, ei ne zic că nu au bani. Nouă nu au de unde să ne dea câte 3.000 de lei. Spuneți câți dintre colegii noștri au murit? Care e garanția că noi o să ajungem la 55 de ani sau la 63? Veniți cu noi, vă fură și pe voi”.

„Dodon a plecat la un frate de-al lui, Krasnoselski, și a depus flori la acei cazaci care ne-au ucis pe noi, pe fetele noastre. Ei au devenit eroi, iar noi mercenari și bețivani. Mai este unul – deștept – Ciocoi. Acesta trebuie bătut cu picioarele în pardon și fugărit”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării