main logo
491

Urmărirea penală în cazul omorului unei lidere sindicale, finalizată

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Centru a finalizat şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui chişinăuian de omorul intenţionat al unei persoane şi păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor.

Urmărirea penală în cazul omorului unei lidere sindicale, finalizată

Cadavrul victimei, cu semne de moarte violentă, a fost depistat pe 12 aprilie 2019, în propriul apartament din sectorul Centru al capitalei, transmite Știri.md.

Peste o zi de la crimă, a fost identificat şi reţinut autorul omorului, care s-a dovedit a fi vecinul femeii. În cadrul percheziţiilor, în apartamentul acestuia a fost depistată şi ridicată arma cu care victima a fost împuşcată şi mai multe muniţii – toate deţinute ilegal, precum şi o serie de bunuri sustrase din locuinţa femeii. Potrivit materialelor cauzei penale, omorul a fost comis din interes material.

Fiind audiat de procurori, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, şi-a recunoscut vina. Acesta locuia în apartamentul vecin, împreună cu soţia şi copilul său minor, iar ultima perioadă conflictul a fost frecvent pe motiv că bărbatul nu asigura material familia, care mai avea şi un credit care expira exact în ziua omorului. 

Potrivit probatoriului, imediat după crimă, inculpatul a amanetat bunurile sustrase din casa victimei, achitând la bancă o rată de credit.

Din momentul reţinerii şi până în prezent, inculpatul s-a aflat în custodia statului, iar dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă până la 20 de ani închisoare sau detenţie pe viaţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării