main logo
7332

Urmărire ca-n filme la Cahul: Polițistă, luată pe capotă de un șofer beat

Un șofer băut a luat pe capotă o polițistă care a încercat să-l oprească. Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 12 februarie.

Polițistă, luată pe capotă de un șofer la Cahul: Cum a salvat-o colegulFoto: știri.md

În satul Cucoara, raionul Cahul, un echipaj al INP a observat un autoturism care se deplasa într-un mod straniu, și a încercat să-l oprească, transmite Știri.md.

Șoferul automobilului nu s-a supus cerințelor ofițerului de patrulare continuând deplasarea cu viteză excesivă. Ca urmare, acesta ar fi pierdut controlul volanului și a derapat într-un șanț de pe acostamentului drumului.

La apropierea polițiștilor de mijlocul de transport, șoferul a blocat ușile automobilului și a accelerat. Ca urmare, polițista a fost luată pe capotă fiind accidentată. Aceasta a suferit traumatisme, iar automobilul de serviciu a fost deteriorat.

Ulterior, șoferul și-a continuat deplasarea, reușindu-se stoparea forțată a acestuia în extravilanul localității Brînza din raionul Cahul.

„Dacă nu intervenea colegul polițistei, care a spart cu pumnul geamul de la portieră și a întors volanul, aceasta putea fi prinsă între fiare”, a declarat pentru ziuadeazi.md Comisarul-Șef al IP Cahul, Andrei Sîrbu, declarând că șoferul cu pricina în acel moment a tamponat automobilul de serviciu al INP.

La volanul automobilului se afla un tânăr în vârstă de 29 ani şi un pasager de 25 de ani, ambii locuitori al satului Văleni, raionul Cahul.

În rezultatul testării alcoolscopice a șoferului, s-a stabilit o concentraţiei de alcool de 0,40 mg/l în aerul expirat.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii ,,Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere” însoțită de aplicarea violenţei periculoase pentru viaţa sau sănătatea funcționarului public, în conformitate cu art.349 alin.(2), lit a) Cod Penal a RM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării