main logo
3491

Uraniu de 3 milioane de euro în Moldova: 3 străini, reținuți

O grupare criminală organizată transnațională, specializată în contrabandă cu substanțe radioactive și toxice a fost destructurată de oamenii legii.

Uraniu de 3 milioane de euro în Moldova: 3 străini, reținuți

Astfel, au fost reținute 3 persoane în Austria și ridicate spre expertizare 860 grame de presupusă substanță radioactivă, în valoare de 3.000.000 de euro, transmite Știri.md.

Astfel, ofițerii INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS, cu sprijinul autorităților Austriei și reprezentanților Europol au reținut pe teritoriul Austriei, doi bărbați și o femeie, cetățeni străini, pentru fapte de păstrare, transportare și comercializare a substanțelor toxice și radioactive, care urmau să tranziteze inclusiv teritoriul Moldovei.

Aceștia au fost reținuți în flagrant, în timp ce urmau să comercializeze către doi investigatori sub acoperire al autorităților din Moldova un container militar cu substanță radioactivă în cantitate de 860 de grame, presupusă în prealabil a fi uraniu îmbogățit 235, la prețul de 3.000.000 de euro.

Substanța radioactivă a fost ridicată pentru expertizare de către autoritățile Austriei.

Persoanele reținute, doi bărbați și o femeie, se află în custodia autorităților austriece. 

Doi dintre bănuiți au antecedente penale, iar unul a fost condamnat pentru fapte similare.

Potrivit Codului penal al Republicii Moldova, pentru astfel de infracțiuni pot fi aplicate pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării