1103
0
Unde au înnoptat cei 46 de locatari ai blocului prăbușit la Otaci
1103
0

Locatarii blocului cu nouă etaje din orașul Otaci au fost evacuați înainte de prăbușire și acum sunt în siguranță.

Foto: dse.md

Este vorba de 46 de oameni, inclusiv 11 copii. Locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur, a anunțat premierul Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, echipele de salvatori și pompieri au mers în recunoaștere, pentru a stabili exact că nu sunt persoane sub dărâmături.

Angajații Inspectoratului de Poliție au încercuit zona de risc pentru a securiza cetățenii. La fața locului este convocată Comisia pentru situații excepționale.

„Locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur. La fața locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. 

Mâine, în ședința guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs”, a menționat Maia Sandu.

Incidentul s-a produs aproximativ la ora 21:20. S-a prăbușit scara unui bloc de locuit de la etajul 9 până la etajul 1. Conform datelor preliminare nu sunt înregistrate victime.

bloc Otaci

Otaci

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter