main logo
23338

Un ultim omagiu. Reputatul chirurg Vladimir Hotineanu, condus pe ultimul drum

Reputatul chirurg Vladimir Hotineanu va fi condus astăzi pe ultimul drum. Fostul deputat și ministrul al Sănătății va fi înmormântat la Cimitirul Central de pe strada Armenească.

Un ultim omagiu. Reputatul chirurg Hotineanu, condus pe ultimul drumFoto: publika.md

Medici, profesori, academicieni și politicieni au exprimat condoleanțe și i-au adus un ultim omagiu. Vladimir Hotineanu s-a stins din viață vineri, răpus de o boală incurabilă, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Medicii de la Spitalul Clinic Republican, unde a lucrat, şi-l amintesc plin de viață, mereu gata să ajute.

"El este omul care personal mie, dar şi la mulţi-mulţi alţii, ne-a pus bisturiul în mână, ne-a învăţat meseria de chirurg", a menţionat Gheorghe Ivanov, chirurg, Spitalul Clinic Republican.

"Întotdeauna a fost o persoană cu inimă mare, un om care a acceptat şi omul bolnav, şi un tânăr savant, şi un tânăr chirurg", a spus Alexandru Tverdohleb, chirurg, Spitalul Clinic Republican.

"Domnul academician Hotineanu a fost, este şi va rămâne o legendă a chirurgiei naţionale. S-a manifestat ca un pedagog înţelept, ca un chirurg de performanţă", a precizat Alexandru Eliade, şef de studii Catedra Chirurgie.

"A fost un om lipsit de orgoliu enorm, la nivelul care se afla. Putea fi deranjat şi sâmbătă, şi duminică, putea fi trezit la orice oră noaptea. Putea să revină la clinică, să te ajute cu sfaturi, să stea la patul bolnavului alături de tine, să te îndrumeze la o operaţie", a declarat Eduard Bortea, asistent universitar.

Într-un necrolog semnat de premierul Ion Chicu, Guvernul prezintă condoleanţe şi precizează că Vladimir Hotineanu a fost unul dintre cei mai talentaţi şi devotaţi lucrători ai sistemului medical din țara noastră. 

Şi-au exprimat durerea şi regretul faţă de decesul lui Vladimir Hotineanu şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, dintre care mulţi au fost colegi de breaslă cu ilustrul chirurg.

Mesaje de condoleanţe au transmis şi membrii Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Partidul Democrat.

Vladimir Hotineanu a fost ministru al Sănătăţii în perioada 2009-2011, şi deputat în Parlamentul Republicii Moldova între 2014 şi 2019.

Citește și: Doliu în medicina din Moldova: Un fost ministru al Sănătăţii s-a stins din viaţă

Colegii de breaslă deplâng moartea reputatului medic Vladimir Hotineanu

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării