main logo
659

Un ucrainean a încercat să intre în Moldova cu o grenadă în mașină

Un uzbec și un ucrainean sunt documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, precum și transportare ilegală de muniții.

Un ucrainean a încercat să intre în Moldova cu o grenadă în mașină

În primul caz, cetățeanul uzbec de 24 de ani a fost reținut la un kilometru de frontieră cu Ucraina, de patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1, transmite Știri.md

Tânărul a fost observat în timp ce înainta grăbit spre ieșirea din țară. La fața locului a fost identificat cetățeanul Republicii Uzbekistan, domiciliat în regiunea Djizak.

În discuții a refuzat să colaboreze cu polițiștii de frontieră în elucidarea faptei sale și se considera nevinovat în acțiuni. În rezultatul cercetărilor suplimentare s-a aflat că bărbatul n-ar fi la prima tentativă de a ajunge în țara vecină. 

Anterior, acesta a încercat pe căi legale să traverseze frontiera, însă cele două tentative ale sale au fost cu eșec, deoarece autoritățile ucrainene i-au refuzat intrarea în țară pe motiv că nu întrunea condițiile legale. 

Poliţiştii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Cel de-al doilea cetățean, un bărbat din Ucraina, în vârstă de 41 de ani, a încercat să intre în Republica Moldova având în mașină o grenadă de mână F1 - de instruire. Echipa comună de control din PTF Palanca a depistat obiectul exploziv în husa de protecție a ușii șoferului. 

În vederea cercetării cazului sub toate aspectele legale, automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere, iar grenada transmisă autorităților competente. 

Ilegalitatea comisă este investigată în continuare de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării