main logo
940

Un trecător a surprins un copil care ar fi mirosit clei dintr-o pungă

Scena tulburătoare în Chișinău. Un copil a fost filmat în timp ce ar fi mirosit clei dintr-o pungă, în timp ce se afla în compania altor doi amici.

Un trecător a surprins un copil care ar fi mirosit clei dintr-o pungăUn trecător a surprins un copil care ar fi mirosit clei dintr-o pungă

Asta reiese dintr-o înregistrare video, surprinsă de un trecător, lângă Gara Feroviară. Văzând că sunt filmați, doi dintre copii au fugit, iar cel care a rămas nu a vrut sa vorbească despre ce făceau acolo, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Bărbatul în schimb este convins că în pungă se afla clei. Între timp, imaginile video au ajuns și în vizorul poliției Capitalei care încearcă să îi identifice pe copii.

„-Dar ce tragi băietu din culiocul cela? -A? -Și tragi din culiocul cela? Ce l-ai aruncat?”

Scena a fost surprinsă vizavi de Gara feroviară. În imagini apar trei băieți, iar cel care i-a filmat crede că în pungă se afla clei. Acesta a precizat pentru TV8 că unul dintre copii părea drogat. Vâzând că sunt luați la întrebări, doi dintre minori au fugit, iar băiatul care a rămas s-a arătat deranjat că este filmat.

„ -Cum te cheamă? De unde sunteți? -Nu mă filma. -Dar de unde sunteți? -Nu mă filma, ai dreptul să mă filmezi? -De unde sunteți? Am.  -Ești ment? -Da. -Arată documentul. Arată dacă ești ment.”

Deși a mai rămas să discute, băiatul nu a vrut să spună ce făceau în momentul în care au fost surprinși. În schimb, tot încerca să-și ascundă fața. Fragmentul video a fost încărcat mai apoi pe o rețea socială, iar imaginile au fost distribuite de mii de ori. Înregistrarea a ajuns și în atenția poliției Capitalei, care însă nu au reușit să le dea de urmă.

„Inspectoratul de Poliție a sectorului Centru s-a autosesizat. Urmează să indentificăm minorii și să stabilim dacă miroseau clei sau alte substanțe ce erau în săculețele pe care le țineau la gură și urmează să se prezinte la sectorul de poliție împreună cu părinții”, Natalia Stati, ofițer de presă, poliția Capitalei.

Am încercat să aflăm de la poliție cât de des se întâmplă astfel de cazuri, însă ofișerul de presă ne-a comunicat că nu există o statistică în acest sens. Cel puțin, în august 2018, pe Facebook a fost încărcat un video în care un minor toarnă ceva într-o pungă după care o miroase. Băiatul a recunoscut că inhala clei. Și atunci poliția a fost chemată.

În astfel de cazuri, poliția susține că părinții sunt cei care primesc amenzi de cel mult 750 de lei pentru „Neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării