main logo
473

Un tânăr din Dondușeni, condamnat pentru răpirea unui turc și jaf în proporții mari

Un tânăr din Donduşeni, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare pentru răpirea unei persoane şi jaf, comis în proporţii mari.

Un tânăr din Dondușeni, condamnat pentru jaf și răpirea unui turcUn tânăr din Dondușeni, condamnat pentru jaf și răpirea unui turc

Procurorii, care au solicitat condamnarea inculpatului la 12 ani de detenţie, vor contesta sentinţa primei instanţe, pe care o consideră prea blândă, transmite Știri.md

Procurorii au demonstrat că, în seara zilei de 22 februarie 2018, inculpatul, de comun cu alţi trei complici, aflându-se în centrul oraşului Călaraşi, au convins un cetăţean al Turciei să iasă în stradă, prezentându-se ca fiind angajaţi ai poliţiei. 

Ulterior, prin violenţă, aceştia au forţat bărbatul să urce într-o maşină, unde l-au legat, lovit şi transportat într-o casă din satul Lipnic, raionul Ocniţa. 

Ajunși acolo, agresorii au continuat să aplice forţa fizică faţă de victimă, pe care au imobilizat-o cu bandă adezivă şi o funie, şi au deposedat-o de bunurile pe care le avea asupra sa (acte, bani, carduri bancare, accesorii, telefon şi un laptop), estimate la 186.000 de lei.

Totodată, amenințându-l cu răfuiala fizică, aceştia i-au cerut cetăţeanului turc să le comunice unde sunt restul banilor, dar şi codurile cardurilor bancare.

Timp de două zile, victima s-a aflat imobilizată în casa respectivă, reuşind, într-un final, să se elibereze de sine stătător şi să-i alerteze pe oamenii legii.

Potrivit oamenilor legii, cetățeanul turc în vârstă de 48 de ani, venise în Republica Moldova pentru a se logodi cu o moldoveancă pe care o cunoscuse pe reţelele de socializare.

La scurt timp după crimă, inculpatul a fost reţinut, iar ceilalţi trei complici au reuşit să fugă, fiind anunţaţi în căutare. Între timp, unul dintre ei a fost reţinut în Franţa, urmând a fi extrădat în curând autorităţilor din Republica Moldova, iar în privinţa unui alt membru al grupării criminale, urmărirea penală a fost disjunsă într-o procedură separată, acesta fiind judecat în prezent şi pentru un omor comis în raionul Floreşti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării