12 ianuarie, 10:47
403
0

Un tânăr de 22 de ani a devenit șofer contra sumei de 300 de euro

12 ianuarie, 10:47
403
0

Un moldovean a pornit la drum cu un permis de conducere despre care nici nu bănuia că este falsificat.

Un tânăr de 22 de ani a devenit șofer contra sumei de 300 de euro

Cazul a avut loc ieri, 11 ianuarie, în punctul de trecere a frontierei Cahul, transmite Știri.md

Potrivit informației, tânărul de 22 de ani s-a prezentat în punctul de trecere în calitate de pasager al unui autoturism ce urma să ajungă în Germania. 

Astfel, conform analizei de risc, polițiștii de frontieră l-au trecut în nivelul II de control pe moldoveanul de 22 de ani, cu viză de domiciliu în satul Chioselia Mare, raionul Cahul. 

Ca urmare a verificării actelor de însoțire a fost depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat pe numele său de către autoritățile Republicii Moldova. După examinarea actului cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare. 

La audieri, tânărul a relatat istoria obținerii acestui permis falsificat. Astfel, că în vara anului 2017, în timp ce urma cursuri la o școală auto din orașul Cahul ar fi făcut cunoștință cu un bărbat de aproape 50 de ani, care i-a și propus să obțină permisul mult mai ușor, oferind doar 300 de euro. 

Tânărul a acceptat propunerea și la scurt timp era „șofer” cu permis de conducere pentru categoriile A și B, totodată fiind asigurat de veridicitatea acestuia.

Conform procedurilor legale, permisul a fost ridicat și transmis spre expertiză. Cetățeanul și-a continuat călătoria, însă a dat asigurări că va colabora cu  polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD în vederea elucidării circumstanțelor pe caz.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter