main logo
775

Un singur caz de rujeolă, depistat de la începutul lunii în țară

De la începutul lunii decembrie, în Republica Moldova a fost confirmat un singur caz de rujeolă. Acesta a fost depistat în raionul Soroca, satul Cosăuți.

Un singur caz de rujeolă, depistat de la începutul lunii în țarăÎncă un caz de rujeolă, depistat de la începutul lunii în țară

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, de la începutul anului, în țară au fost înregistrate 337 de cazuri confirmate de rujeolă, transmite Știri.md

O creștere a numărului de îmbolnăviri a fost înregistrată în una august, când au fost diagnosticate 234 de cazuri confirmate de rujeolă.

Totodată, în septembrie au fost înregistrate 32 de cazuri de rujeolă, în octombrie 9 cazuri, iar în noiembrie 24 de cazuri. 

Teritoriile afectate de rujeolă, de la 1 ianuarie până în prezent: Ceadîr-Lunga – 164 cazuri, Vulcănești – 35 cazuri, Drochia – 21 cazuri, Soroca – 32 cazuri, Ungheni – 20 cazuri, Chișinău – 16 cazuri, Taraclia -12 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Cantemir – 10 cazuri, Ocnița – 7 cazuri, Nisporeni – 4 cazuri, Glodeni – 3 cazuri, Hâncești – 1 caz, Râșcani – 1 caz și Tiraspol – 1 caz.

Menționăm că pe teritoriul țării se menține cod galben privind riscul de răspândire a rujeolei, dar cu același grad sporit de vigilență.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării