main logo
526

Un român, extrădat după ce ar fi racolat 4 moldovence în Grecia

Un cetăţean român, extrădat din Grecia, va ajunge pe banca acuzaţilor după ce a traficat cu scop de exploatare sexuală patru moldovence.

Un român, extrădat după ce ar fi racolat 4 moldovence în GreciaUn român, extrădat după ce ar fi traficat 4 moldovence în Grecia

Potrivit procurorilor, aflându-se pe teritoriul Greciei, inculpatul ar fi racolat, în perioada anilor 2015 – 2017, patru tinere din diferite raioane ale Republicii Moldova, cu o stare materială precară, le-a procurat bilet la cursa auto Chişinău – Atena, unde, potrivit promisiunilor, urmau să fie angajate la o muncă bine plătită, transmite Știri.md

La destinaţie, însă, fetele au fost adăpostite în apartamente şi hoteluri, unde au fost impuse să se prostitueze. Taxa de 100 de euro pe oră pentru servicii sexuale era colectată de inculpat, victimelor revenindu-le doar o mică parte din venit.

Revenite acasă, fetele au depus plângeri la procuratură, în privința individului.

Pentru trafic de fiinţe umane, legislaţia Republicii Moldova prevede de la șapte până la 15 ani închisoare, iar dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul va urma să achite şi cheltuieli judiciare legate de extrădarea sa în sumă de 41.000 lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării