main logo
325

Un moldovean și un cetățean turc, prinși cu acte false la frontieră

Un moldovean și un cetățean al Turciei au încercat să traverseze frontiera de stat cu acte false asupra lor.

Un moldovean și un cetățean turc, prinși cu acte false la frontierăFoto: border.gov.md

Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău, transmite Știri.md.

Primul caz s-a întâmplat pe 15 septembrie, în punctul de trecere Leușeni, unde s-a prezentat un tânăr de 32 de ani din Ialoveni, care se deplasa ca pasager al unei curse Moldova – Germania. 

În timpul verificărilor bărbatul a manifestat un comportament suspicios și mai mult că, în declarații nu era clar. Astfel, polițiștii de frontieră au decis efectuarea unui control suplimentar. Drept urmare, în portmoneul personal al tânărului a fost depistată o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile din România, și care prezenta semne vădite de falsificare. 

Călătoria moldoveanului a fost întreruptă din propria inițiativă, iar polițiștii de frontieră continuate cercetările.

Tot ieri, 15 septembrie, în fluxul de călători ai cursei Chișinău-Kiev, a fost identificat cetățeanul Turciei, care avea aplicat în pașaportul său un permis de ședere grecesc cu indici clari de contrafacere. 

Conform primelor cercetări și examinări, polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău au stabilit prezența unor elemente definitorii ale documentului care sunt falsificate. 

Pe faptul celor depistate și din considerentul că nu deținea un alt document în baza căruia își putea continua călătoria, cetățeanului turc de 20 de ani nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării