main logo
2052

Un moldovean, printre cei 35 de prizonieri predați Moscovei de Kiev

Rusia şi Ucraina au încheiat un schimb de prizonieri, după negocieri îndelungate, iar 70 de oameni au ajuns la Kiev, respectiv la Moscova.

Un moldovean, printre cei 35 de prizonieri predați Moscovei de Kiev

Printre cei 35 de prizonieri ruși, pe care autoritățile de la Kiev a acceptat sâmbătă să-i elibereze în schimbul unui număr similar de prizonieri ucraineni, figurează și un cetățean al Republicii Moldova, arestat în Ucraina sub acuzația de spionaj în favoarea Federației Ruse, transmite Știri.md. 

Moldoveanul din lista cu prizonierii ruși trimiși la Moscova s-a dovedit a fi Petru Meliniciuk. El figurează și în baza de date „Mirotvoreț”.

Conform informațiilor „Mirotvoreț”, Meliniciuk, în vârstă de 47 de ani, a fost reținut de ucraineni în luna martie 2017. Moldoveanul este acuzat de trădare de patrie, dar și de utilizare ilegală a armelor și substanțelor explozibile. 

Mai mult, acesta a reuşit, împreună cu mai mulţi complici, să colecteze şi să transmită informaţii despre instalațiile militare și mișcarea forțelor armate ucrainene, Kremlinului.

Amintim că, printre cei 70 de prizonieri care au ajuns sâmbătă, 7 septembrie, la Kiev și la Moscova, au fost marinarii reţinuţi în urma conflictului de anul trecut din strâmtoarea Kerci, cineastul Oleg Senţov, dar şi martorul-cheie în cazul avionului doborât în 2014 în estul Ucrainei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării