main logo
373

Un moldovean fără acte a încercat să treacă frontiera înot

Un locuitor al satului Cosăuți, raionul Soroca, este cercetat penal pentru traversarea ilegală a frontierei din Ucraina în Republica Moldova după ce a trecut înot râul Nistru.

Un moldovean fără acte a încercat să treacă frontiera înotFoto: border.gov.md

Incidentul a avut loc ieri, 11 august, în apropierea punctului de trecere Olănești, transmite Știri.md.

Patrula mobilă a Sectorului, acționând conform unei informații operative pe direcția Olănești – Troițcoe, a observat un bărbat la o sută de metri de la hotar, ce se îndrepta spre interiorul țării. În scurt timp acesta a fost reținut și interogat. 

Moldoveanul în vârstă de 67 de ani a comunicat că se întorcea din regiunea Odesa și, neavând niciun act de călătorie, a recurs la traversarea frontierei, prin eludarea de la controlul legal al frontierei. Mai mult, acesta a recunoscut că a trecut râul Nistru înot, pe direcția satelor Troițcoe (UA) – Purcari (MDA). 

În cadrul examinării cauzei penale și în urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de către polițiștii de frontieră ai DR Est, s-a stabilit că acum două săptămâni persoana în cauză a mai săvârșit o acțiune de acest gen aflându-se în proximitatea satului Săiți, raionul Căușeni. 

Ca urmare, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul din cadrul Inspectoratului de Poliție Căușeni. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a elucida toate circumstanțele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării