main logo
628

Un moldovean cu permis de conducere fals, reținut de poliția frontierei

Un moldovean riscă să fie cercetat penal pentru prezentarea la controlul de frontieră a permisului de conducere falsificat.

Un moldovean cu permis de conducere fals, reținut de poliția frontierei

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva au reținut moldoveanul ieri, 9 iulie, care intenționa să treacă hotarul cu actele false, transmite Știri.md.

La linia de control, pe direcția intrare în R. Moldova s-a apropiat un mijloc de transport de model Peugeot 306, cu plăcuțele de înmatriculare eliberate de către autoritățile ruse. Printre documentele necesare autorizației de traversare se regăsea și permisul de conducere moldovenesc. 

Angajatul PF a sesizat lipsa unor elemente esențiale privind veridicitatea actului, examinându-l ulterior cu ajutorul tehnicii din dotare, a constatat că permisul prezenta mai multe abateri ilegale referitor la caracteristicile acestuia.

Audiat, locuitorul satului Colicăuți, raionul Briceni a afirmat că a intrat în posesia documentului cu pricina prin intermediul unui necunoscut, iar până în prezent, timp de patru ani nu a avut nici o situație de acest gen.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal cu trimitere la prevederile art. 361 al.1 CP al RM, conform căruia riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării