main logo
659

Un moldovean, condamnat în Ucraina, repatriat pe teritoriul R. Moldova

Un moldovean, care și-a ispășit pedeapsa pentru un șir de infracțiuni, comise în Ucraina, a fost repatriat pe teritoriul Republicii Moldova.

Un moldovean, condamnat în Ucraina, repatriat pe teritoriul R. MoldovaFoto: știri.md

În data de 28 ianuarie, acesta a fost escortat de polițiștii de frontieră Ucraineni până la hotarul cu țara noastră, iar de acolo a fost preluat de autoritățile de la noi, transmite dmsu.gov.ua

Asta după ce în data de patru decembrie 2019, Judecătorii din Hmelniţki au hotărât ca, imediat după ispășirea pedepsei, moldoveanul să se întoarcă în țara sa de baștină, transmite Știri.md cu referire la Echipa.md.

În data de 03 ianuarie, Biroul de Migrație și Azil din RM a confirmat că bărbatul este cetățean moldovean, prin urmare, autoritățile ucrainene au pregătit totul pentru procedura de repatriere.

Astfel, pe 28 ianuarie, moldoveanul s-a întors pe teritoriul țării noastre. Acesta nu are voie să intre pe teritoriul Ucrainei timp de trei ani.

Departamentul de organizare a prevenirii migrației ilegale, readmisiei și expulzării UDMS a regiunii a întreprins măsuri organizatorice și practice menite să asigure implementarea acordurilor internaționale ale Ucrainei privind readmisia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării