main logo
936

Un moldovean beat mort a intrat fraudulos în România. Cum și-a explicat fapta

Un moldovean în vârstă de 43 de ani a reuşit, într-o conjunctură destul de ciudată, să devină migrant ilegal, după ce a fost depistat de poliţiştii de frontieră, rupt de beat şi ud ciuciulete, pe malul Prutului, în zona Vămii Giurgiuleşti.

Un moldovean beat mort a intrat fraudulos în România. Explicația saFoto: adevarul.ro

Basarabeanul de 43 de ani le-a declarat poliţiştilor de frontieră că, de fapt, el nu a vrut să treacă graniţa ilegal, ci că a dorit să-şi demonstreze bărbăţia în faţa unor prieteni cu care era la pescuit, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro.

Totul s-a întâmplat în data de 14 iulie 2019, în jurul orei 11.30, atunci când poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi  au observat, în cursul unei misiuni de patrulare, un bărbat care se cam bălăngănea pe picioare, în dreptul podului de peste râul Prut, pe teritoriul României. 

Acesta avea hainele ude, era în picioarele goale, duhnea a băutură de la o poştă şi nu avea documente de identitate asupra sa, fapt pentru care a fost condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier în vederea stabilirii identităţii. 

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta se numeşte Ion C., este cetăţean din Republica. Moldova şi are 43 de ani.

Cu privire la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, el a avut o explicaţie năucitoare. 

El le-a spus oamenilor legii că pusese un pariu cu nişte prieteni că va reuşi să treacă Prutul înot, dus-întors. 

Doborât de băutură şi de efort, moldoveanul nu s-a mai putut întoarce pe malul de unde plecase, aşa că a încercat să se „regrupeze” puţin, moment în care a fost observat şi reţinut de poliţiştii de frontieră. 

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat. În baza acordului de readmisie încheiat între C.E. şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor”, a declarat Mădălina Carp de la Poliţia de Frontieră Galaţi. Conform legii, basarabeanul riscă o inderdicţie de 5 ani în a mai intra în România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării