main logo
938

Un meșter din Bălți a învins handicapul: Medicii ziceau că voi fi legumă

Medicii i-au prezis o viață de legumă, după un accident grav, în care și-au pierdut doi prieteni. Este povestea lui Alexei Levință din Bălți, care, în pofida handicapului căpătat, și-a găsit refugiul în muncă, mai exact în producerea mobilei.

Un meșter din Bălți a învins handicapul: Medicii ziceau că voi fi legumăMedicii au zis că va fi legumă: Cum a învins handicapul un meșter din Bălți

Pe Alexei l-am găsit în atelierul lui de pe teritoriul Interprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri”. Tocmai ansamba ușile unui dulap, care, spune el, va îmbogăți interierul camerei unui client, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md

Deși suferă de un deficit locomotor, aceasta nu-l împiedică să mânuiască autofiletanta, strungurile, sau să ridice din greu. Uneori îl mai ajută câte un prieten.

„La început era greu să-l mânuiesc, acuma nici nu observ acest lucru. Pentru orice comandă și orice lucru acest instrument este indispensabil”, spune Alexei.

Meșterul își începe ziua de muncă la ora nouă dimineața, deschide calculatorul, dă volumul la muzică clasică, se uită peste plan, apoi pornește strungul.

„Ies din casă la ora opt, iar aici ajung la ora nouă. Uneori fac schimb de două transporturi. Dacă merg cu un transport, atunci iau microbuzul numărul 9, apoi îmi ia 15 minute să merg pe jos ca să ajung aici. Alteori, mai ușor, iau autobuzul 25 până la gara mică, și de-acolo urc în microbuzul 20, care mă lasă chiar în fața porților”, a spus Alexei .

Alexei este un iubitor de viață, iar pasiunea pentru lemn și-a descoperit-o din întâmplare.

Un cunoscut l-a rugat să-i facă schița unui dulap, și acesta a fost începutul. Apoi a meșterit o masă, după care alte lucrări, pe care i le-a oferit mamei sale. N-a fost nimic ușor la început, iar „un rezultat negativ, este și acesta un rezultat”, zice el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării