main logo
3334

Un medic epidemiolog de la Soroca a fost răpus de COVID-19

Încă un angajat medical din Republica Moldova a decedat după ce a fost răpus de noul Coronavirus.

Un medic epidemiolog de la Soroca a fost răpus de COVID-19Colaj: știri.md

Este vorba despre Nicolae Gorcinschi, în vârstă de 78 de ani, care activa în calitate de medic epidemiolog, șef Secție epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca, transmite Știri.md.

Vestea tristă a fost făcută de Agenția Națională de Sănătate Publică, care a venit și cu un mesaj de condoleanțe.

"Cu profund regret, colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă, la 13 octombrie 2020, a Dlui Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, șef Secție epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca, din cauza infecției COVID-19. Domnul Nicolae Gorcinschi va rămâne în memoria noastră drept un colaborator profesionist și devotat, un om deosebit, cu suflet mare, de o rară înțelepciune și cumsecădenie. Dumnezeu să îl odihnească în pace", se arată în mesaj.

Nicolae Gorcinschi s-a născut în anul 1942. A absolvit Universitatea de Medicină din Chișinău în anul 1972. Imediat după absolvire a activat ca medic igienist, apoi de șef al secției epidemiologie în cadrul Centrului de Sănătate Publică din Soroca. După crearea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și până la stingerea din viață a activat ca medic epidemiolog și șef al secției epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Din anul 2013 a deținut categoria superioară de calificare în calitate de medic epidemiolog. Activitatea profesională a lui Nicolae Gorcinschi a fost apreciată pe parcurs cu diplome și distincții din partea Ministerului Sănătății, Consiliului Raional Soroca și a Primăriei orașului Soroca.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării