main logo
439

Un medic de la spitalul raional Criuleni, reținut pentru corupere pasivă

Un șef de secție de la spitalul raional Criuleni a fost reținut în această dimineață, fiind bănuit de corupere pasivă după ce mai mulți pacienți au semnalat că medicul și-ar însușit banii percepuți pentru serviciile medicale acordate pacienților neasigurați.

Medicul ar fi pretins și primit remunerări ce nu i se cuvin, pentru acordarea sau grăbirea acordării serviciilor medicale pacienților neasigurați, în unele cazuri, chiar dacă aceștia dispuneau de poliță de asigurare. 

Potrivit declarațiilor pacienților, banii erau încasați personal sau prin intermediari, iar verificările au arătat că mijloacele bănești nu erau contabilizate.

În vederea acumulării materialului probator, ofițerii și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al bănuitului din Criuleni.

Șeful de secție a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării